24 september 2016
13:00

BK Sport P 05 Gul

Referat: Eskilstuna Södra FF Gul - BK Sport P 05 Gul

Dags för helgens första match och för motståndet stod Södra FF. Med förra helgens match i färskt minne visste man att det skulle bli en hård match där vi inte skulle få något gratis. Det var 11 laddade killar som kom till start för ett för dagen ganska soligt Skogsängens IP. Vi pratade innan matchen om att det är viktigt att vara på tå från början, tät i markeringsspelet och vilja ha mycket boll och vara passningsbar.

Vi sätter högsta fart direkt från början och får snabb utdelning till både 1och 2-0. Detta ger oss arbetsro och vi kan vara lugna och trygga med bollen. Södra krigar dock på och skapar några halvchanser men vi är väldigt täta i defensiven vilket gör det svårt för dem att skapa riktigt heta chanser. Innan halvleken är över sätter vi även ditt 3-0.

I halvlek pratar vi om att vi ska fortsätta som i första men att vi ska utnyttja planens bredd bättre då mycket av spelet bedrivits i de centrala delarna av planen och det blivit lite grötigt på den relativt lilla planen. Andra halvlek blir mycket kamp då inget av lagen lägger några fingrar emellan i närkamperna dock juste för det mesta. Då båda lagen kämpar stenhårt är det lite svårt att få till riktigt ordnat spel men målen rullar in med jämna mellanrum och oftast i Södras bur. Vi gör både 4 och 5-0 innan Södra reducerar till 1-5. Vi får på slutet se några riktigt snygga mål på hörna där Viktor L. slår in den på volley samt ett mål där Neo skjuter ett skott på mål som Hannes går upp och nicktouchar in förbi målvakten.

Vi som var där fick se riktigt bra målvaktsspel där bollen rullas igång snabbt av Vincent, bra backspel av Neo, William och Figge, bra och kompakt mittfält med Emil, Casper, Hannes, Roud, Viktor L. och Adam samt bra anfallspel av Felix, Viktor L., Hannes och Casper.

Vi gör en riktigt bra match där vi inte viker en tum utan hjälps åt som ett lag och gör det svårt för motståndarna att skapa riktigt heta lägen. På sidan står man bara och njuter och försöker sköta bytena någorlunda rätt…

Vi tackar Södra för en bra match där de går all in och gör det svårt för oss att få till ett ordnat spel, tack till domaren för en bra match tack till publiken som var där och stöttade oss. Sist men inte minst tack till er grabbar som stod för showen och visar att ni verkligen utvecklats i ert spel.